Foliekokt pangasiusfilé på Lenas vis
Ett recept som jag "uppfann" ikväll. Variationerna på kryddningen/smaksättningen av denna enkla fiskrätt är stor.
Krydda efter smak.
Ingredienser
Persillade krydda
Citronpeppar
Salt
Persilja ( fryst eller färsk)
Pressad citron
2 Gula lökar
Potatis
Margarin eller smör
3 Pangasiusfilé
2 avlånga ark aluminiumfolie
Instruktioner
- Skala potatisen och lägg den i en kastrull. Fyll upp med lagom mycket vatten.
- Tina fisken lite lagom, inte helt. Låt det vara lite "iskärna" kvar. Skär i lagom stora bitar.
- Under tiden som fisken tinar så görs aluminiumfolien i ordning. Lägg dem som i ett kors. Jag använde mig av en sockerkaksform som mall och lade ner aluminiumfolien i. Smörj gärna folien med lite matfett i botten.
- Hacka löken fint. Lägg den i en mikrosäker skål och klicka i lite matfett. Fräs i mikron på 700W i ca 30 sekunder.Ta ut och rör om. Rör ner lite kryddor, persiljan samt lite pressad citron. Kör ytterligare ca 1 minut i mikron på 700W.
- Lägg ett lager lök i botten i folien, lägg i fisken i folien och lägg över resterande lökblandning. Krydda lite extra om Du vill. Vik ihop folien noggrannt och lägg ner foliepaketet i potatiskastrullen. Jag brukar salta potatisen lite innan jag lägger ner fisken.
- När potatisen är färdigkokt så är även fisken det. Någon ytterligare sås brukar inte behövas då fisken och löken vätskar av sig under tiden som den kokar.
- Tag försiktigt upp foliepaketet och lägg det i en serveringsskål. Ta det försiktigt när Du öppnar paketet dels är folien varm och dels så är ångan det.
- Servera ihop med den kokta poatisen.
Liknande recept
Kommentarer (0)