Fransk chokladtårta med frukt

Serverar: 15 portioner

Jätte god tårta, till fest!

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad (helst odense)
  • 200 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 25 g margarin eller smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk blockchoklad (helst odense)
  • Valfria frukter
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör sedan ihop alltsammans till en jämn smet. Häll smeten i en smord from med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
    3. Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 30 minuter. Den ska inte vara genomgräddad, inte kladdig inuti. Låt tårtan svalna något innan du lossar den och stjälper upp den. Låt tårtan kallna.
    4. Hetta upp matfettet, grädde och choklad till glasyren på svag värme. Rör alltsammans till en jämn smet. Låt den svalna något.
    5. Bred glasyren över och runt kanterna på chokladtårtan. Ställ den sedan svalt.
    6. Servera gärna fransk chokladtårta med vispad grädde, det är också jätte gott och trevligt med frukter på tårtan. På den bilden jag har här är det jordgubbar, kiwi och mango men det behöver ju inte precis vara de frukterna. Det är bara att hitta på själv!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben