Fransk chokladtårta med valnötter

Serverar: 10 portioner

En riktig höjdartårta för chokladälskare! Dessutom är den otroligt mättande, så man inte tar för många bitar.

Ingredienser

  • Kakan
  • 150 g smör
  • 200 g blockchoklad
  • 3 msk pulverkaffe
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl valnötter (hackade)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Hela valnötter
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör och blockchoklad på svag värme. Rör hela tiden. Blanda i pulverkaffet. Vispa ägg + socker. Rör ner chokladsmeten, nötterna, vaniljsockret och mjölet.
    2. Häll allt i en form (ca 23cm medsmörpapper på botten). Grädda i ca 35min. Kakan ska vara kladdig i mitten.
    3. Låt stå några minuter, stjälp sen upp på smörpapper och låt svalan i kyl.
    4. Gör så länge iordning garneringen! Värm grädde och lägg i blockchokladen och låt det smälta (svag värme!) Låt sedan krämen svalna lite och bred sedan över kakan och garnera med valnötterna.
    5. Servera med vispgrädde smaksatt av vanilj! En riktig smakupplevelse =D

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben