Chokladtårta med valnötter och färskost

Choklad och valnötter, kan det bli något bättre? Jag är just nu långt ner i valnötsträsket, formligen älskar allt med valnötter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 3 dl grovt hackade valnötter
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 50 g philadelphiaost
  • 30 g smör
  • 2 dl florsocker
  • Till formen
  • Smält smör
  • Ströbröd
  • Garnering
  • Grovt hackade valnötter
  • En näve grovt hackad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda ner vetemjöl, kakao, valnötter och smör. Häll i en smord och bröad form, gärna springform. Grädda i cirka 20 minuter.
    3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över kakan när den svalnat. Strössla med valnötter och choklad.
    4. Låt stå svalt några timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben