Chokladtårta med valnötter och färskost
Choklad och valnötter, kan det bli något bättre? Jag är just nu långt ner i valnötsträsket, formligen älskar allt med valnötter.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
3 dl grovt hackade valnötter
150 g smält smör
Glasyr
50 g philadelphiaost
30 g smör
2 dl florsocker
Till formen
Smält smör
Ströbröd
Garnering
Grovt hackade valnötter
En näve grovt hackad blockchoklad
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Vispa ägg och socker. Blanda ner vetemjöl, kakao, valnötter och smör. Häll i en smord och bröad form, gärna springform. Grädda i cirka 20 minuter.
- Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över kakan när den svalnat. Strössla med valnötter och choklad.
- Låt stå svalt några timmar innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)