Fin sälta som balanserar det söta. God, krispig skorpa. Mycket kladdig.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
275 g mörk choklad
125 g smör i små bitar
6 st ägg
5 dl socker
1,5 dl creme fraiche (Obs! inte lättvariant)
Instruktioner
Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla
en springform.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en
skål.
Hacka chokladen och smält den över
vattenbad tillsammans med smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och
vänd ner chokladblandningen.
Rör försiktigt ner mjölblandning och allra
sist creme fraichen.
Häll smeten i formen och grädda i 35-40
minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175
grader. Ta ut och låt svalna.
Lossa kakan försiktigt och låt den vila i
några timmar tills den satt sig. Den ska vara
kladdig i mitten.
Sikta florsocker genom en sil över kakan
och servera med grädde eller glass.
Den här kakan var supergod!! =) Jag kommer garanterat att göra den fler gånger. MVG+