Fransk kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Fin sälta som balanserar det söta. God, krispig skorpa. Mycket kladdig.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 275 g mörk choklad
  • 125 g smör i små bitar
  • 6 st ägg
  • 5 dl socker
  • 1,5 dl creme fraiche (Obs! inte lättvariant)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla en springform.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
    3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chokladblandningen.
    4. Rör försiktigt ner mjölblandning och allra sist creme fraichen.
    5. Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175 grader. Ta ut och låt svalna.
    6. Lossa kakan försiktigt och låt den vila i några timmar tills den satt sig. Den ska vara kladdig i mitten. Sikta florsocker genom en sil över kakan och servera med grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Erika90 18 mars 2009

    Den här kakan var supergod!! =) Jag kommer garanterat att göra den fler gånger. MVG+

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben