Fredriks Chokladtårta

Tid: 45 minuter

En riktigt festlig chokladtårta att bjuda på!

Ingredienser

  • Till tårtan
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 25 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. Flisa blockchokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet. Smält alltsammans i vattenbad. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen och fettet, blanda ner mjölet i smeten och blanda om tills det inte finns några klumpar. Häll den i en rund, välsmord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Kakan ska inte bli genomgräddad, den ska forfarande vara lite lös när man provar med stickan. Låt kakan stå kvar i formen en liten stund innan den glaseras.
    2. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en skål med kokosfettet. Låt det smälta i vattenbad och rör om. Låt chokladblandningen svalna något, Häll den över kakan. Förvara tårtan svalt tills glasyren stelnat. Dock ej i kylskåp då glasyren kan bli gråaktig eller prickig. Servera med grädde eller vaniljglass.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben