Fru Hakkarainens potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god och lite annorlunda potatissallad. En arbetskambrat tipsade om denna sallad, trodde inte att jag skulle gilla den, men vi har gjort den många gånger pånytt. Dressingen är så god till potatisen.

Ingredienser

  • Salladen
  • 500 gram potatis
  • 1 stor rödlök
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 tomater
  • 150 gr vindruvor
  • 1 dl nötter (pekan eller cashew)
  • 1 burk feta ost
  • 1 kruka isbergs sallad
  • 1 kruka rucola
  • Dressing
  • 3 msk olja
  • 2 msk äppelvinäger
  • 1 msk senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • En nypa svartpeppar
  • En nypa salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skala potatisen. Skär löken och potatisen i tunna skivor. Bred ut potatisen på en bakplåtspappers beklädd plåt. Olja in potatisen och löken och salta. Potatisen kan kryddas med andra kryddor efter behag. Stek potatisen i 225 grader ca 15 minuter tills potatisen blivit mjuk och fått lite färg.
    2. Skiva tomater och halvera vindruvor. Hacka nötterna och riv salladen i mindre bitar.
    3. Blanda dressing ingredienserna. Placera hälften av salladen, tomaterna, vindruvorna och fetaosten. Sedan den varma potatisen, resten av fetaosten, vindruvorna, tomaten och salladen. Strö över de hackade nötterna och häll över dressingen.
    4. Servera med färskt bröd och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben