Fruktkaka med choklad

En mjuk fruktkaka med smak av choklad, vanilj och apelsin.

Ingredienser

  • 250 g smör, mjukt
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse Dr. Oetker Äkta Vaniljarom
  • 4 ägg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 1 påse Dr. Oetker Apelsinskal
  • 1 1/2 påse Dr. Oetker Choco Chips
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker Äkta Vaniljarom
  • Dekoration
  • Dr. Oetker Cocktailbär och Dr. Oetker Kakfyllning
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Dela smeten på hälften. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och Choco Chips i hälften.
    3. Häll chokladsmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt den sista smeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellen lagren.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
    5. Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera innan den stelnat.
    6. Katjas tips Dekorera fruktkakan innan glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben