Fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 minut

Man kan blanda sina egna favoritfrukter.

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 4 msk nypressad citronsaft
  • Frukt
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 2 apelsiner
  • 100 g vindruvor (helst kärnfria)
  • 1 liten färsk ananas
  • 1 banan
  • ev. bär och hacade nötter till garnering
  • Instruktioner

    Sockerlag: Koka vaten och socker i ca 2-3 minuter. Vispa i citronsaften när lagen har kallnat. Skala och kärna ur äpplet och päronet och skär dom i klyftor. Lägg dom genast i sockerlagen så att dom inte mörknar. Skala och filéa apelsinerna. Skölj vindruvorna och dela dom på mitten. Ta bort eventuella kärnor. Skala ananasen med vass kniv och ta bort alla bruna fläckar. Dela den i 4 klyftor. Skär bort mittstocken och skär fruktköttet i trekanter. Lägg apelsinfiléer, vindruvor och ananas i sockerlagen. Förvara fruktsalladen kallt någon timme så att frukten suger åt sig sockerlagen. Skiva till sist bananen och blanda ner den strax före servering. Garnera eventuellt med bär. Är bären röda ska dom inte läggas på fören precis före serveringen, annars kan hela fruktsalladen färgas röd. Strö gärna över några fint hackade nötter. Servera med glass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben