Fruktsallad med citrussås med vanilj och honung

Fruktsallad i citrussås med vanilj och honung serveras med risgrynsgröt och ger en ljuvlig smak. Om det inte går att få tag på just de citrusfrukter som anges kan man ersätta med liknande sorter.

Ingredienser

  • Fruktsallad
  • 1 Pomelo
  • 1 grape
  • 1 apelsin
  • 12 kumquat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • Valnötter till dekoration
  • Russin till dekoration
  • Ev risgrynsgröt efter tycke och smak
  • Citrussås
  • 1 citron
  • 2 apelsiner
  • 2 sweetie
  • 2-2 ½ dl vatten
  • 4 msk råsocker
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Dela kumquaten i bitar. Skala och filéa de andra frukterna.
    2. Gör såsen: Pressa juicen ur frukterna. Koka upp vattnet. Tillsätt honung, socker och vaniljstång uppskuren på kängden. Häll i fruktjuicerna. Låt det sjuda tills knappt hälften återstår, det skall bli lite simmigt. Låt såsen svalna.
    3. Lägg samtliga frukter i såsen och låt det stå och dra en stund. Vispa grädden och blanda den med kesellan.
    4. Servera frukt och citrussåsen med kesellablandad grädde, dekorerad med valnötter och russin till varm ellr kall risgrynsgröt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben