Fruktsallad med habanero

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En annorlunda fruktsallad som får gästerna att häpna. Den starka habanerochilin ger mer smak än hetta tillsammans med det fylliga muscovadosockret. Mangosorbet är gott till.

Ingredienser

  • 2 mangofrukter
  • 8 färska fikon
  • 4 gula kiwifrukter
  • 1 burk physalis
  • 4 passionsfrukter
  • Lag
  • 100 g muscovadosocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 tsk habanero, urkärnad och finhackad
  • Tillbehör
  • Mangosorbet
  • Instruktioner

    1. Lag: Blanda socker, vatten, ituklippt vaniljstång och habanero i en kastrull. Värm tills sockret löst sig och låt lagen sedan kallna.
    2. Skär ut kärnan ur mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i bitar. Skär fikonen i klyftor. Skala och skär kiwin i bitar. Ansa physalis och dela dem. Blanda alltsammans i en skål och gröp ur passionsfrukterna.
    3. Skrapa ner vaniljkornen ur stången i lagen och häll lagen över fruktsalladen. Låt stå kallt till servering. Lägg en kula mangosorbet i varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben