En annorlunda fruktsallad som får gästerna att häpna. Den starka habanerochilin ger mer smak än hetta tillsammans med det fylliga muscovadosockret. Mangosorbet är gott till.
Ingredienser
2 mangofrukter
8 färska fikon
4 gula kiwifrukter
1 burk physalis
4 passionsfrukter
Lag
100 g muscovadosocker
1,5 dl vatten
0,5 vaniljstång
2 tsk habanero, urkärnad och finhackad
Tillbehör
Mangosorbet
Instruktioner
Lag: Blanda socker, vatten, ituklippt vaniljstång och habanero i en kastrull. Värm tills sockret löst sig och låt lagen sedan kallna.
Skär ut kärnan ur mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i bitar. Skär fikonen i klyftor. Skala och skär kiwin i bitar. Ansa physalis och dela dem. Blanda alltsammans i en skål och gröp ur passionsfrukterna.
Skrapa ner vaniljkornen ur stången i lagen och häll lagen över fruktsalladen. Låt stå kallt till servering. Lägg en kula mangosorbet i varje portion.