Fruktsallad med kardemumma, vit choklad och rom

Serverar: 4 portioner

Goda vitaminer i vintermörkret. Apelsiner, kiwi, clementiner och granatäpple blir en god blandning.

Ingredienser

  • 800 g frukt
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk mörk rom
  • 30 g vit choklad
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • 8 msk vaniljkesella
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur frukterna och skär dem i bitar. Lägg det i en skål. Blanda ihop kardemumma, socker och rom. Häll det över frukten och blanda ihop försiktigt. Täck skålen med plast och ställ den i kylen 1 timme. Rör om några gånger, så smakerna blandas.
    2. Riv chokladen, blanda ner den och de hackade nötterna i fruktsalladen. Skeda upp i fyra serveringsglas, garnera med kesellan och myntan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben