Fruktsallad med kokosglass
En frisk, svalkande dessert efter en het kryddstark måltid. Det enda som saknas är palmbladens lugna sus och vågorna som stilla glider in över sanden.
Ingredienser
6 dl mjölk
3 dl kokosflingor
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Fruktsallad
2 äpplen
2 apelsiner
1-2 bananer
2 kiwifrukter
Instruktioner
- Koka upp mjölken. Tillsätt kokosflingorna och låt stå kallt i en timma.
- Häll blandningen i en sil och pressa ut mjölken. Blanda 1/3 av kokosflingorna med mjölken. Smaksätt med socker och vaniljsocker.
- Häll blandningen i en skål och frys. Rör med jämna mellanrum tills massan är lagom stel.
- Skär frukten till salladen. Skala och skär äpplena och apelsinerna i tärningar. Skala och skiva bananerna och kiwifrukterna. Blanda allt till fruktsalladen.
- Ta ut kokosglassen ur frysen och servera den med fruktsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)