Fruktsallad med krämig och syrlig keso!

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Mumma, om man inte vill vara allt för flottig =) Mitt egna påhitt... Hoppas det smakar! Går lika bra att äta utan fruktsallad :)

Ingredienser

  • Fruktsallad
  • 2 Kiwi
  • 1 stort äpple
  • 1 ½ banan
  • 1 apelsin
  • 1 Mango (kan uteslutas)
  • Ev. mer eller mindre frukter. Mixa det du tycker om
  • Krämen
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1 dl Keso (Naturell)
  • 1 tsk Honung
  • 2 tsk Florsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • ½ Citron (ev. lite rivet skal för mer smak)
  • 1 nypa Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Krämen:
    2. Gör såhär: Blanda ner alla ingredienser i en skål, rör försiktigt så att krämen inte blir blöt och rinnande. (Ska vara ganska fast). Ös sedan över till en finare skål, om så önskas och toppa med lite mandel spån!
    3. Ät's tillsammans med egenkomponerad fruktsallad!
    4. Sallad:
    5. Skala & hacka frukterna till små tärningar. Blanda i en stor skål och servera med Kesokrämen!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnetteChristine 28 februari 2010

    Fräscht och gott alternativ till vispad grädde eller glass. Tog 2 minuter att röra ihop.

    liab 26 februari 2013

    Kesokrämen uppskattades till mellanmål! Perfekt för att göra frukten lite festligare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben