Fruktsallad med nötgrädde

Serverar: 4 portioner

Detta är ett trevligt sätt att variera den annars ganska traditionella fruktsalladen på. Alla typer av frukter och bär passar att toppas med nötter och grädde. Förvara gärna hasselnötterna i frysen, så har du alltid fräscha nötter att ta fram och använda direkt från fruset.

Ingredienser

  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 4 clementiner, i skinnfria klyftor
  • 2-3 kiwi
  • Honung
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl hasselnötter, finhackade
  • Citrusskal till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp apelsinsaften, smaka av med honung. Koka ihop något och låt kallna.
    2. Lägg i clementinklyftorna. Låt dra en timme och fördela sen i glas, varvat med kiwi.
    3. Vispa grädden hårt, vänd ned nötterna. Spritsa eller klicka i glasen.
    4. Garnera med citrus och eventuellt kiwi.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maneten 7 februari 2009

    Har nu testat din fruktsallad, den var god! Men jag ska nog testa nästa gång med flera frukter i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben