Fruktsallad med rom och kokosglass

Serverar: 8 portioner

Frukten är skivad på en mandolin för att bli så tunn som möjligt. Frukten kan marineras i både ljus och mörk rom.

Ingredienser

  • Fruktsallad
  • 1 mogen ananas
  • 4 plommon
  • 16 körsbär
  • 4 tsk kokosflingor
  • 4 msk rom
  • Kokosglass
  • 1 gelatinblad
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • ½ burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk rom
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Fruktsallad: Skär bort skalet på ananasen med en vass kniv. Dela den på mitten och skär ut stocken. Halvera och kärna ur plommonen. Skär alla frukterna tunt med en vass kniv eller med en mandolin. Lägg ut frukterna på fyra tallrikar med körsbören i mitten. strö på kokos och häll över rom och vänta 10 min före servering så frukten hinner dra till sig rommen.
    2. Glass: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rosta kokos gyllene i en het torr stekpanna. Blanda grädde och socker i en liten kastrull och koka samman ca 2 min. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i den varma blandningen. Rör ner kokosmjölk och kokos. Låt kallna. Vispa upp äggvitan till hårt skum och blanda ner försiktigt i glassmeten. Kör glassen i glassmaskin. Servera till frukten. Lägg glassen i en plastlåda och sätt in i frysen om den inte ska ätas direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Roggan 6 april 2012

    Mycket bra konsistens på glassen. Tog muskovadosocker isf vanligt socker. Skippar rommen nästa gång, tar nog i Malibu kokoslikör istället. Körde färska jordgubbar och varm kolasås till. Funkade jättebra! Jättemumsigt! Gästerna var mycket nöjda! En mycket stark 4:a från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben