Fruktsallad med sting

Serverar: 4 portioner

Ingen fruktsallad i vanlig mening, men ett gott tillbehör till grillsäsongen.

Ingredienser

  • ½ l färsk spenat eller mangold, ca 100 g
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 stor klyfta ananas
  • 2 limefrukter
  • 2 krm malda nejlikor
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skölj de gröna bladen noga och låt dem rinna av på en handduk. Halvera mango och avokado, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Skär bort skalet på ananasen och skär köttet i kuber.
    2. Strimla spenaten grovt och lägg på ett fat. Fördela frukten ovanpå. Pressa limen och blanda med nejlika och chilipeppar. Droppa saften över frukten. Strö över nötterna.
    3. Funkar även med ananas på burk, istället för färsk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben