Fryst apelsinsabayone med tropisk fruktsallad

Serverar: 6 portioner

Len kräm och frisk frukt - mums! I påsktid kan man göra ägglikörsabayone till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och eventuellt lite konjak.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • ½ dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Servering
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och -saft. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
    2. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.
    3. Vid servering: Ta ut glasen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skala och skär upp frukter i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben