fryst björnbärscheesecace med kolasås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

En efterrätt som smälter i munnen. Går att förbereda i förväg. Se till att göra kolasåsen i god tid före servering.

Ingredienser

  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 3 ägg
  • Finrivet skal och juice av 1 lime
  • 250 g frysta, tinade björnbär
  • 2 marängbottnar (180 g)
  • 2 dl marshmallows (mini eller stora)
  • Garnering
  • Björnbär eller andra bär
  • Marshmallows
  • 1 sats kolasås (klicka på länken
  • ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
  • KOLASÅS
  • 1 oöppnad burk kondenserad mjölk (ca 400 g), utan etikett
  • Instruktioner

    1. Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice. Mosa björnbären. Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten. Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om. Strö ev över ätbara blommor.
    2. Kolasås: En hel burk kondenserad mjölk får koka i vatten, och vips så har du den godaste kolasåsen någonsin. Lägg 1 oöppnad burk kondenserad mjölk i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker burken plus lite till. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten, fyll på då och då med hett vatten under kokningen om det behövs. Låt koka ca 2 timmar. Lyft upp burken. Låt svalna ordentligt innan den öppnas. Rör såsen slät i en bunke.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben