Fryst chokladmarängtårta

Mango och ananas är gott och friskt till den lite söta marängtårtan

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 ½ msk kakao
  • 2 dl socker
  • Glass
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • Till servering
  • Lätt tinad mango och ananas
  • Ugn 150°
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda kakao och socker och tillsätt till äggvitorna under vispning.
    2. Rita två rundlar som är 23 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm runt om eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen över natten.
    3. Glass Vispa ihop äggulor, florsocker, konjak och kakao. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med kesella.
    4. Lägg en marängbotten i en form. Fyll på med glassmet och lägg på den andra bottnen. Frys in i 4 timmar. Ta ur tårtan ur formen och sikta över kakao.
    5. Servera med mango och ananas.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben