Fryst citronpaj

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 5 timmar 20 minuter

Gott och enkelt att göra dagen före servering! Gör en pavlova av äggvitorna!

Ingredienser

  • 1 färdig 3 delad tårtbotten
  • 6 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 dl färkpressad citronsaft
  • Ev 2 dl vispgrädde till servering
  • Instruktioner

    Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar botten. ( Frys in övriga för senare bruk.) Vispa äggulor och socker ljust och poröst, ca 5 min. Blanda i kondenserad mjölk samt skal och saft från citron. Häll i formen och frys i ca 5 timmar eller över natten. Ta fram pajen 30 min före servering. Vill man kan man bre vispad grädde över den frysta pajen och antingen servera den direkt eller ställa in den i frysen en stund tills grädden stelnar.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben