Fryst hallontårta med lime

Serverar: 12 portioner

Lätt och fräsch glasstårta med en härlig ton av lime. Kom ihåg att ta ut hallontårtan och ställ den i kylen en timme innan servering så blir den som godast.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg hallon
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 2 krm röd hushållsfärg
  • 10 savoiardkex
  • 250 g hallon
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie.
    2. Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
    3. Vispa gulorna och florsockret luftigt. Vispa grädden och blanda med vitorna, äggulevisp, kvarg, skal och saft av lime och hushållsfärg.
    4. Rör om till en jämn smet. Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen.
    5. Frys i minst 5 tim. Låt stå i kyl 1 tim före servering. Stjälp upp och garnera med hallon och myntablad.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben