Fryst kokosrulltårta med vit choklad

Lime och vit choklad är en perfekt smakkombination i denna glassiga rulle.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 äggula
  • Servering
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1-2 dl färska hallon
  • Florsocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30*40 cm.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Bre ut smeten i långpannan och strö över kokosflingorna.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
    4. Bryt chokladen i bitar och smält den över varmt vattenbad. Vispa grädden. Riv skalet från limen och blanda ner i grädden tillsammans med äggulan. Häll i den smälta chokladen och blanda allt noga.
    5. Ställ chokladkrämen i frysen tills den börjar frysa, det tar 1-2 tim. Rör om och då.
    6. Bre fyllningen över kakan och rulla ihop. Frys ytterligare 2-3tim.
    7. Ta fram rulltårtan ca 10 minuter före serveringen. Vispa grädden och bre ut ovanpå. Placera ut hallonen, pudra över florsocker och dekorera med citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben