Fryst lingongrädde med choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gräddig lingontopp med vit choklad som är snäppet godare än glass!

Ingredienser

  • 100 g god vit choklad
  • 3/4 dl standardmjölk
  • 1 ½ dl rårörd lingonsylt
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering
  • Mandel- eller havrekaka
  • Instruktioner

    Hacka chokladen fint. Hetta upp mjölken i en liten kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält och det är väl blandat. Rör i lingonsylten. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd ner den i lingonblandningen. Fördela massan i portionsformar och ställ in i frysen 3-4 timmar. Låt lingonglassen tina i kylen cirka 15 minuter innan den stjälps upp. Garnera med frysta lingon och lingonsylt utrört med litet vatten. En knaprig kaka serveras till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben