Fryst moussetårta med daim

Serverar: 8 portioner

När man blir många på kalaset är allt som går att förbereda tacksamt. Och att kunna plocka fram den här läckra tårtan ur frysen känns som rena rama lyxen!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk frystorkat espressopulver
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk konjak
  • 1 dubbeldaim
  • Garnering
  • Blåbär
  • Björnbär
  • Mörk choklad
  • Silverkulor (strössel)
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan. Vispa i äggvitorna, en i taget, i mandelmassan. Blanda i kakao och apelsinskal. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Lossa kakan från formen men låt den ligga kvar i formen. Diska ringen och sätt tillbaka den.
    4. Fyllning: Vispa grädde, kaffepulver och florsocker riktigt tjockt. Vänd i äggulor, konjak och hackad daim. Bred fyllningen över bottnen. Täck och frys i minst 4 timmar.
    5. Vid servering: Ta ut tårtan i god tid och dekorera den med bär, strimlad mörk choklad och silverkulor.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben