Fullkornsbullar

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bakade dessa bullar som tilltugg till paj när min son fyllde år. Goda och nyttiga även till frukost.

Ingredienser

  • 1 hg jäst
  • 1 l. vatten fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl farinsocker
  • 50 gr smör/margarin
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • ca 14dl fullkornsvetemjöl (eller hälften vetemjöl special)
  • 50 gr krossade valnötter
  • sesamfrö
  • Instruktioner

    Smula jästen och rör ut med lite vatten, tillsätt resten av vattnet, salt, farinsocker och smöret i småbitar. ta i mjölsorterna och nötter och arbeta i maskin 5 min (eller 10 min för hand) tills degen är smidig (degen ska vara lite kladdig). Jäs under handduk i ca 30 min. Kör degen kort stund och häll upp på mjölat bakbord och gör släta bullar i valfri storlek med hjälp av mjölade händer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i 20-30 min. Pensla med vatten och strö ev. på sesamfrön Grädda i 225 grader 7-10 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben