Den här tomatsoppan är fylld med smak och lätt att laga. Utmärkt som förrätt.
Ingredienser
1 stor rödlök
4 vitlöksklyftor
1 kg tomater, halverade, t ex roma
3 msk olivolja
2½ dl basilikablad
2½ dl grönsaksbuljong
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1 nypa socker
4 små fullkornsbullar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka rödlöken och vitlöken.
- Lägg tomaterna i en form med snittytan nedåt och strö över lök och vitlök. Ringla över olivoljan. Sätt in formen i ugnen och baka tomaterna cirka en timma, vänd dem efter halva tiden, tills de är mjuka och har sjunkit ihop. Låt svalna 15 minuter.
- Lägg tomaterna, löken och vitlöken i en mixer eller matberedare. Tillsätt basilikan och mixa till en slät puré.
- Häll tomatpurén i en kastrull och tillsätt buljongen. Koka upp och låt sjuda svagt i fem minuter, rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsbullar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tomaträtter
Vad hade man gjort utan tomater? Stora saftiga röda, små cocktailto...
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...