Soppa på rostade tomater

Serverar: 4 portioner

Den här tomatsoppan är fylld med smak och lätt att laga. Utmärkt som förrätt.

Ingredienser

  • 1 stor rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg tomater, halverade, t ex roma
  • 3 msk olivolja
  • 2½ dl basilikablad
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 4 små fullkornsbullar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka rödlöken och vitlöken.
    2. Lägg tomaterna i en form med snittytan nedåt och strö över lök och vitlök. Ringla över olivoljan. Sätt in formen i ugnen och baka tomaterna cirka en timma, vänd dem efter halva tiden, tills de är mjuka och har sjunkit ihop. Låt svalna 15 minuter.
    3. Lägg tomaterna, löken och vitlöken i en mixer eller matberedare. Tillsätt basilikan och mixa till en slät puré.
    4. Häll tomatpurén i en kastrull och tillsätt buljongen. Koka upp och låt sjuda svagt i fem minuter, rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tomaträtter
    Vad hade man gjort utan tomater? Stora saftiga röda, små cocktailto...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben