Örtkryddade hamburgare

Serverar: 4 portioner

Minska lite på köttet och lägg till smakrika grönsaker till hamburgaren. Burgaren blir då både saftig och god.

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 1/4 dl ströbröd
  • ½ dl finhackad purjolök
  • ½ dl riven morot
  • 1 äggvita
  • 2 tsk senap
  • 1 krm oregano
  • ½ krm svartpeppar
  • Margarin till stekning
  • 4 fullkornsbaguetter eller fullkornsbullar, delade
  • 4 stora salladsblad
  • 1 tomat
  • 1 liten rödlök
  • Instruktioner

    1. Blanda samman nötfärs, ströbröd, purjolök, morot, äggvita, senap, oregano och peppar i en stor skål. Blanda väl och forma 4 färsbiffar.
    2. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor fettsnål stekpanna. Lägg i biffarna, stek dem långsamt tills de får vacker färg och är genomstekta, ca 10 minuter, vänd en gång. Stek biffarna två och två om stekpannan är mindre. Täck över och håll biffarna varma.
    3. Lägg baguetterna eller fullkornsbullarna på en tallrik. Lägg en biff på underdelen av brödet och bygg på med sallad, tomat- och lökskivor. Lägg på överdelen av brödet och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben