Fullkornslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Saftig fullkornslimpa. Den blir exrta god med 2 dl russin. Den behöver inte jäsa heller!

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 havrekross
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 dl brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175*. Blanda alla ingriedienser i en bunke. Häll upp smeten i 2 st 2L formar. Ställ in i ugnen och grädda i ca 1,5 timme, på 175*.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lottis1 9 september 2009

    Den här limpan är jättegod och väldigt lättsam att göra. Det kan jag intyga då jag har receptet sen flera år tillbaks. Har bakat det många gånger, senast häromdagen. Däremot har jag inte testat receptet med russin vilket jag ska göra nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben