Monicas mörka fullkornslimpor
Serverar:
2 portioner
Tid:
1 timme 15 minuter
Saftigt goda fullkornslimpor som är rätt söta.
Ingredienser
2 dl solroskärnor (gärna rågade mått)
1 dl linfrö
5 dl vetekli
1 ½ dl rågkross
4 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader C.
Blanda samman solroskärnor, linfrö, vetekli, rågkross, vetemjöl, salt och bikarbonat.
Tillsätt filmjölk och mörk sirap och blanda väl. (Smeten ska vara kletig.)
Smörj och bröa, med vetekli, två avlånga formar, fördela smeten i formarna och grädda i ca 1 timme.
Liknande recept
Mörka lantbrödskakor
15-18
Monicas hälsosamma brödbullar
5
24
5
Sissis mörka bars
Monicas filmjölkslimpa
5
2
1
Monicas Pepparkaksmuffins
4.8
24
2
Monicas köttfärssås deluxe
4-5
3
Monicas lussebullar med smält choklad och kardemumma
35-40
Monicas juliga amerikanska pannkakor
7-8
Monicas Cupcakes
30 min
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!