Monicas mörka fullkornslimpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Saftigt goda fullkornslimpor som är rätt söta.

Ingredienser

  • 2 dl solroskärnor (gärna rågade mått)
  • 1 dl linfrö
  • 5 dl vetekli
  • 1 ½ dl rågkross
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 8 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader C.
    2. Blanda samman solroskärnor, linfrö, vetekli, rågkross, vetemjöl, salt och bikarbonat.
    3. Tillsätt filmjölk och mörk sirap och blanda väl. (Smeten ska vara kletig.)
    4. Smörj och bröa, med vetekli, två avlånga formar, fördela smeten i formarna och grädda i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben