Mina enklaste fullkornslimpor

Serverar: 3 portioner

Ska endast jäsa en gång och därefter ställas i kall ugn. Blir saftiga och smular inte.

Ingredienser

  • ½ l naturell youghurt
  • ½ l vatten
  • 1 pkt jäst
  • 3 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vetekross
  • 2 dl linfrö
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • Instruktioner

    1. Ljumma yoghurt och vatten och rör ut jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en tämligen lös deg. Jäs i ca 45 minuter.
    2. Smörj tre 1 ½ liters formar och fördela solrosfrön på botten. Klicka degen i formarna och platta till med mjölad hand.
    3. Ställ dem på nedersta falsen, i kall ugn och sätt temperaturen på 175 grader.
    4. Grädda i 1 timme och 45 minuter. Stjälp upp dem när de svalnat en aning.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben