Gammeldags chokladpudding med mint

Serverar: 6 portioner

Kära chokladpudding som finns att bara röra ihop, men här är ett gammeldags recept som faktiskt är mycket godare än de man köper.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • Kallt vatten
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao av hög kvalitet
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 after eight plattor
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 after eight
  • 6 physalis
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Blanda mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull och värm under omrörning med en slev till 85 grader.
    2. Ta panna från spisen och ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills de smält. Passera krämen genom en sil och kyl krämen i kallt vattenbad.
    3. Vispa grädden till fast skum. När krämen känns kall och börjar bli tjock (20 grader om du använder en termometer) vänd ner den vispade grädden i krämen med en slickepott. Häll upp krämen i glas, täck glasen med plastfolie och låt dem stå kallt i minst 1½ timme.
    4. Vispa grädden och lägg en klick i varje glas. Garnera med en halv after eight, physalis och citronmeliss.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben