Gammeldags pepparkakor

Detta recept har följt många generationer. Spröda och god smak får de av kryddblandningen. Inga pepparkaksformar behövs. Goda med en klick gorgonzolaost utrört i lite creme fraiche. Toppa sen med en tsk hjortronsylt. MMMMM.....

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 msk sirap
  • 2 hg strösocker
  • 3 hg vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk malen kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget lite lätt med en gaffel och tillsätt bikarbonaten.
    2. Blanda alla ingredienser och forma till en rund bulle. Lägg i plastpåse. Låt vila över natten.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär i bitar och rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med handen eller fingrarna. Du får prova dig fram hur stora du vill ha.
    5. Grädda i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben