Gammeldags Toddykaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Härlig kaka med len toddykräm

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk konjak eller apelsinjuice
  • Toddykräm
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk konjak eller apelsinjuice
  • 50 g mjukt smör
  • 3-4 msk rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 g Smörj och bröa en kransform ca 1 ½ l. Finfördela först smör och de båda mjölsorterna och bakpulver. Vispa socker och ägg pösigt. Rör sedan i mjöl/smör blandningen och konjak eller apelsinjucice. Grädda sedan kakan långt ner i ugnen i 50 - 55 minuter.
    2. Toddykräm: Vispa ihop äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Och värm på svag värme tills krämen tjocknar. Rör i konjak eller apelsinjuice, låt sedan svalna lite och klicka sedan i smöret och rör krämen fluffig. Bred sedan kall toddykräm över den kalla kakan och strö över rostade mandelspån. Låt gärna kakan stå ett dygn i kyl innan den skärs upp, men går att äta med än gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben