Garden chocolat chip cookies

Serverar: 24 portioner

Knapriga, lite nyttigare chokladkakor med solrosfrön och pumpakärnor. Baka en stor sats och frys in!

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl fiberhavregryn
  • ¾ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Skalet av ½ citron
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 1 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills de har fått lite färg. Låt dem svalna. Kör smör och socker i en matberedare tills det är pösigt. Rör i ägget.
    2. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker, salt och citronskal. Hacka chokladen grovt och rör ner den i degen tillsammans med solrosfröna.
    3. Forma degen till en rulle. Finhacka pumpakärnorna och rulla sedan in dem runtom degen. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
    4. Sätt ugnen på 180 grader.
    5. Skär degrullen i 8 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben