Getostlasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne på getost gör sig mycket bra med lamm.

Ingredienser

  • 100 g soltorkade tomater
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 100 g getost (chèvre)
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 ½ dl mjölk
  • 200 g färska lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Förväll de soltorkade tomaterna hastigt i lättsaltat vatten. Finhacka de avsvalnade tomaterna.
    3. Blanda crème fraiche och getost till det blir slätt. Tillsätt timjan tillsammans med tomathacket. Krydda med salt och peppar. Smaka av. Späd med mjölken.
    4. Varva lasagneplattor och ostkrämen i en form. Avsluta med ostkräm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    smultronohallon 23 juli 2011

    Verkligen supergod lasange som jag varmt kan rekommendera. Hade fått detta recept nerskrivet och har varit väldigt välanvänt så man såg knappt vad det stod på lappen. Sökte och hittade det här så nu kan jag göra det igen med de rätta måtten :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben