Spenat och getostlasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och lättlagad lasagne som kan avnjutas av många.

Ingredienser

  • 125 g getost
  • 12 lasagneplattor
  • 4 dl standardmjölk
  • 300 g spenat
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • Getost (riven och efter smak)
  • Salt
  • Peppar
  • Buljong (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra en sås genom att först göra en bottenredning. Smält en klick smör, rör ner mjölet och vispa i mjölken och buljongen, smaka av med salt och peppar och finfördela getosten i.
    2. Värm spenaten (färsk spenat) eller om du använder frusen så följ anvisningarna på paketet.
    3. Smöra en ugnsfast form med en klick smör och häll därefter i lite sås i botten. Lägg på första lagret med lasagneplattor lägg därefter på spenat och sås. Lägg sedan på lasagneplattor igen, fortsätt varva på detta sätt tills allt är slut.
    4. Lägg på sås och strö över osten på sista lagret. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills plattorna blivit mjuka.
    5. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben