GI Kladdkaka

För oss chokladälskare: visst är det härligt...att kladdkaka inte behöver vara onyttigt! Här har du en god GI-variant som smakar underbart :-)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ dl strösocker eller rårörsocker
  • ½ dl dinkelmjöl
  • 150 g valnötter
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl svarta sesamfrön till att bröa formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
    3. Smörj en form, gärna med löstagbar kant om cirka 24 cm och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
    4. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
    5. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
    6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
    7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
    8. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
    9. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Smugelidrug 17 maj 2009

    Lite väl söt tycker jag. Skulle nog kunna skippa sirapen helt och minska lite på sockret. Annars var den toppen! ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben