GI-Pizza

Serverar: 4 portioner

En nyttigare pizza med fyllning av kyckling och härlig ost.

Ingredienser

  • GI Viktkolls tomatsås
  • 1 st förpackning krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1krm malen svartpeppar
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Deg
  • 3 dl vatten
  • 0.5 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 krm torkad oregano eller basilika
  • Fyllning
  • 150 g kycklingfile i bitar
  • Tomatssås
  • Riven mozzarella
  • Riven parmesan
  • Chili
  • Pinjenötter
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Gi Tomatsås Häll tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
    2. Pizzadeg Blanda ingredienserna till en något kletig deg. Låt den vila ca 20 minuter Strö över lite siktat dinkelmjöl och bearbeta den försiktigt med en sked tills den släpper lätt från bunken. Vält över degen på en plåt och bearbeta ut den till en tunn botten med ca 40x40 cm
    3. Färdigställ Pizzan Bred ut tomatsåsen lägg på ost, kyckling i bitar, finhackad chili. Grädda pizzan i 200 grader ca. 20 minuter. Strö över pinjenötter och rucola innan du serverar. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bp72 13 september 2008

    Vilken god pizza.

    kbr 19 augusti 2009

    Pizzadegen var super!!!!!

    lena4 13 juni 2011

    En riktig fempoängare. Så god. Kommer jag att göra fler gånger. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben