Kyckling med quínoasallad.

Serverar: 4 portioner

En krispig sallad med kyckling och quinoa. + att den har lågt GI.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Quínoasallad
  • 5 dl kokt quínoa
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 8 soltorkade tomater i olivolja
  • 15 svarta oliver
  • 100 g färsk parmesan
  • 1 msk olivolja
  • Några kvistar bladpersilja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150°.
    2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
    3. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
    4. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
    5. Skala och hacka löken fint. Skiva zucchinin och skär den i bitar. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
    6. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
    7. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut. Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
    8. Tillsätt bladpersilja och parmesan. Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
    9. Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås. (recept på GI viktkontrolls tomatssås finns i GI-Pizza receptet)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Quinoa = busgott. Kyckling = buspippi, ha ha. Kan inte ge annat än fem poäng, det är du värd. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben