Quinoasallad med kyckling

Serverar: 4 portioner

GI-vänlig variant på den klassiska kombinationen kyckling, bacon och ädelost.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 140 g bacon
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 2 avocado
  • ½ rödlök
  • 75 g färsk babyspenat
  • Dressing
  • 75 g Kvibille ädelost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen.
    2. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör och rapsolja 4–5 min på varje sida.
    4. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt.
    5. Riv osten och blanda med crème fraiche.
    6. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon.
    7. Servera med dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben