Pizzadeg på dinkelmjöl

Serverar: 4-6 portioner

Varför inte en GI-pizza?

Ingredienser

  • 200 g siktat dinkelmjöl (har använt Saltå kvarns här)
  • 200 g fullkorn dinkelmjöl (saltå)
  • 0,5 dl bra olivolja
  • 2 dl vatten
  • 4 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till en relativt fast deg (liiite klistrig) Låt den vila ca 20 minuter Strö över lite siktat dinkelmjöl och bearbeta den försiktigt med en sked tills den släpper lätt från bunken. Vält över degen på en plåt och bearbeta ut den till en tunn botten med ca 40x40 cm
    2. Tomatsås (pesto plus passerade tomater), ost och sedan de ingredienser som är lämpliga. OBS! Ha inte på osten sist. Då kan det bli varm macka...
    3. In i ugn 180 rader ca 10 minuter. Till och med mina kräsna barn tyckte att denna botten var kanon! Inte botten...

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.3
    2 h
    8
    3

    Kommentarer (1)

    irrevirre 27 april 2008

    Ingen jäst eller bakpulver? Stämmer det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben