Gills snabba smörgåstårta nr 2

Serverar: 8-10 portioner

I den här har jag hamburgerkött och rökt skinka. Ett tips lägg i vad du har hemma och använd grunden.

Ingredienser

  • 6 skivor hönökaka
  • Smör
  • 1 burk riven pepparrot
  • 1 burk mini crème fraiche
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 burk kesella 1 %
  • 1 burk vanlig crème fraiche
  • 1 stor finhackad rödlök
  • 2 knippor hackad gräslök
  • ½ knippe persilja
  • 1 klase blåa vindruvor
  • 35 skivor Perssons tunnskivad rökt hamburgerkött
  • 35 skivor Perssons tunnskivad rökt skinka
  • 1 småtärnad gurka
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 1 knippe finhackad salladslök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 påse salladsmix
  • 1 påse machesalladsskott
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 knippe skivade rädisor
  • 2 burkar sparrisbitar
  • Instruktioner

    1. Smöra brödet. Lägg två brödskivor till en cirkel. Blanda crème fraiche, kesella, pepparrot, gräslök, kryddor och rödlök.
    2. Bred på blandningen på det smörade brödet upprepa det på varje lager samt på översta brödet. Droppa även lite blandning över på varje lag utom det översta.
    3. Blanda salladerna och strö över hela och upprepa det på de andra lagren samt på översta. Strimla båda köttsorterna och strö ut på alla lagren samt på översta.
    4. Lägg på gurka, sparris paprika och de skivade rädisorna på alla lagren samt överst.
    5. Garnera med halverade tomater, salladslök, persilja och halverade vindruvor. Riv gärna lite färsk pepparrot ovanpå.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (5)

    Evia 22 juni 2008

    Denna är supergod. Detta bjöd du på härom kvällen och jag hade den som nattamad nu på midsommarafton och den blev väldigt poppis. Full pott får du för denna.

    king200 22 juni 2008

    gott gott mycket gott

    Mellis_67 23 juni 2008

    Gott, gotti gott gott ;0)

    segerwitch 5 juli 2008

    Underbara smakkombinationer tack gill

    Don_Pedro 6 juli 2008

    Enormt gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben