Glädjeflickans favoritlimpa (Nunnebröd)

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Bröd och bakning väcker varma och positiva känslor hos de flesta människor.Tänk bara på doften av nybakat bröd, smöret som smälter och den underbara smaken! Ett gott bröd som inte behöver en massa pålägg.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havregryn eller vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt – måste vara av god kvalitet
  • 2 msk ljus sirap
  • 6 dl mild yoghurt eller filmjölk (blanda 50/50)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla de torra ingredienserna rågsikt, rågkross, havregryn eller vetekli, linfrö, salt och bikarbonat.
    2. Rör sedan i de övriga ingredienserna lingonsylt, sirap och yoghurt eller filmjölk.
    3. Grädda brödet i avlång smord och bröad bakform (sockerkaksform), ca 1 timme i nedre delen av ugnen - 175°C .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tine 25 april 2008

    Jag sitter och provsmakar ditt bröd, och jag tycker det är myckrt gott Tack för ett bra recept Tine

    frucaos 30 april 2008

    Har bakat och smakat - nu ligger det och väntar på att skäras upp och stoppas i frysen. Det fick ett intressant grönskär... undrar varför. Hursomhelst - ett gott filmjölksbröd, med kul namn. Jag hade lite för dåligt med rågkross hemma, så jag tog en dl solrosfrön. Det gick bra det med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben