Kidsens favoritlimpa, den är för söt egentligen, men när ungarna ändå inte äter det nyttiga brödet så är det väl bättre att själv baka de bröd de äter.
Ingredienser
1 liter långfil
1 kg rågsikt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
3 1/5 dl sirap
3 tsk bikarbonat
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål, sirap och fil i en annan skål. Rör i mjölblandningen i filen, häll över i smord 25x35 cm form.
- Gräddas i 100 grader i 45 min, öka till 150º och grädda 20-45 min till.
- I min ugn behövs 25-30 min i 150º.
- Jag blandade ljus och mörk brödsirap nu sist, samt blandade in 2 msk linfrö, så den blir lite nyttigare. Det blev faktiskt ingen stor skillnad i smaken.
- Anis och fänkålen kan bytas mot 2 msk brödkryddor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag gör själv nästan samma bröd, fast utan anis, fänkål, salt och bakpulver och vi kallar det bikarbonatbröd. det är jätte gott