Glassbomb med choklad och hjortronsås

Serverar: 4 portioner

Den ser underbar ut. Ska snart prova den

Ingredienser

  • 1,5 l glass, valfri smak - Sia Glass
  • 0,5 l Sorbet, valfri smak - Sia Glass
  • 200 g Fazer ögon bak och dessert choklad, mörk, hyvlad
  • 1 dl hjortronsylt
  • 2,5 dl vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Ta en skål som rymmer 2-3 liter och ställ i frysen ca 20 minuter. Halvtina glassen och fördela den på insidan av skålen. Se till att det blir en ordentlig urgröpning. Sätt in skålen i frysen igen, ta ut skålen efter 20 minuter och fördel hälften av chokladen och fyll upp med den halvtinade sorbeten. Sätt in i frysen ytterligare 2-3 timmar.
    2. Ta ut skålen ur frysen och doppa i varmt vatten i ca 10-20 sekunder. Vänd upp glassbomben på en tallrik och strö över resterande chokladen. (Sätt in glassbomben i frysen om den inte ska serveras direkt.)
    3. Vispa ihop hjortronsylt och vaniljsås till halvtjock konsistens

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben