En härligt läskande sorbet gjord på mixade bär som möter krämig, grekisk yoghurt som sötats med honung.
Utan tvekan sommarens godaste mellanmål!
Ingredienser
5 dl tinade frysta eller färska hallon, björnbär och jordgubbar
3 tsk socker
2 ½ dl grekisk yoghurt
3 tsk vispgrädde
4 tsk flytande honung
12 glasspinnar
Instruktioner
Blanda bär och socker i en bunke. Mixa bärblandningen med en stavmixer. Rör ihop grekisk yoghurt med vispgrädde och honung i en annan bunke.
Fyll dina glassformar med 3-4 lager av de två blandningarna, förslagsvis ett lager bär först.
Ett lager motsvarar ca 2 msk. När du fyllt på det första lagret, ställ in i frysen och låt stelna i 30 minuter innan du fyller på med nästa.
När du fyllt på det sista lagret sticker du även ner glasspinnen. Låt frysa över natten.