Glasspinnar med yoghurt, honung och sommarbär

Serverar: 12 portioner

En härligt läskande sorbet gjord på mixade bär som möter krämig, grekisk yoghurt som sötats med honung. Utan tvekan sommarens godaste mellanmål!

Ingredienser

  • 5 dl tinade frysta eller färska hallon, björnbär och jordgubbar
  • 3 tsk socker
  • 2 ½ dl grekisk yoghurt
  • 3 tsk vispgrädde
  • 4 tsk flytande honung
  • 12 glasspinnar
  • Instruktioner

    1. Blanda bär och socker i en bunke. Mixa bärblandningen med en stavmixer. Rör ihop grekisk yoghurt med vispgrädde och honung i en annan bunke.
    2. Fyll dina glassformar med 3-4 lager av de två blandningarna, förslagsvis ett lager bär först. Ett lager motsvarar ca 2 msk. När du fyllt på det första lagret, ställ in i frysen och låt stelna i 30 minuter innan du fyller på med nästa.
    3. När du fyllt på det sista lagret sticker du även ner glasspinnen. Låt frysa över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben