Glögg Kladdkaka
Har själv inte hunnit prova att baka denna kaka ännu men låter ju som ett bra julalternativ.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk vinglögg
ev. florsocker
Instruktioner
Smält smöret i en gryta. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den har smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter).
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i 25-30 minuter. Den ska vara lös i mitten när den är klar. Låt kakan kallna.
Sikta ev. över lite florsocker. Servera med vispad grädde
Liknande recept
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Kladdkaka med nougat och kokos
4.5
8-10
38
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Kladdkaka med lakrits
3.8
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!