Glögg Kladdkaka

Har själv inte hunnit prova att baka denna kaka ännu men låter ju som ett bra julalternativ.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg
  • ev. florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en gryta. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den har smält.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter).
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i 25-30 minuter. Den ska vara lös i mitten när den är klar. Låt kakan kallna.
    5. Sikta ev. över lite florsocker. Servera med vispad grädde

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben