Glutenfri brownie med valnötter och apelsin

Serverar: 20 portioner

Kladdig brownie tillsammans med valnötter och apelsin, toppas med karamelliserad chokladganache, blir en riktig höjdar efterrätt!

Ingredienser

  • 150 g valnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 1100 g smör
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 2½ dl farinsocker
  • 2½ dl mandelmjöl
  • 3/4 dl pressad apelsin
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • Karamelliserad chokladganache med brynt smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 1½ msk socker
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Grovhacka valnötterna. Smält chokladen tillsammans med smör och salt i en kastrull på svag värme tills de har smält ihop helt. Vispa ägg och socker lätt. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet. Vänd sedan ner valnötter och mandelmjöl. Blanda i apelsinsaft och -skal. Häll smeten i en form, klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 25 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
    3. Chokladganache: Hacka chokladen. Bryn smöret tills det börjar få en gyllenbrun färg. Smält sockret i en annan kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt grädden i två omgångar och låt det koka ihop. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt det brynta smöret och mixa till en jämn ganache.
    4. Bred ganachen över browniekakan och låt stelna, eller häll den över kakan vid servering. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben