Glutenfri kladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Även glutenallergiker har rätt att njuta av en god kladdkaka!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl Risenta rårörsocker
  • 1 dl Risenta majsmjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kokosflingor att "bröa" formen med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig.
    3. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, eller tills kakan precis har "stannat".
    5. Låt kakan svalna och stå kallt i minst två timmar innan servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben